Menü
CIC hírek
Kezdje itt!
Civil névjegyzék
Civil tudástranszfer
Várja az jelöléseket az alapítvány
Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást. 2020-ban, hatodszor is sor kerül az elismerések átadására. A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák márciusban. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal). 
 
A pályázati felhívást ismertető sajtótájékoztatón Róth Péter alpolgármester arra kérte a fehérváriakat, hogy gondolják végig, kik azok az üzleti szereplők, akik igazi partnerként tekintenek a fogyasztóikra, vásárlóikra, az általuk nyújtott szolgáltatást igénybe vevőkre, és küldjék el javaslataikat.
Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, Németh László kiemelte, a hét évvel ezelőtt alapított díjjal az etikus, tisztességes kereskedők munkáját szeretnék elismerni, és erősíteni azt, hogy ez a fajta magatartás a piac szereplőinek – szolgáltatónak és fogyasztónak – egyaránt jó. Az alapítvány várja a jelöléseket kereskedelem, szolgáltatás és gyártás kategóriában.
A jelöltállítás folyamatában az fog visszatükröződni igazából, amit mi, lakosok, vásárlók látunk, tapasztalunk. Ebben a pályázatban a civil kezdeményezés mellett az is nagyon jó, hogy azok az egyének, családok, kis közösségek, akik egy-egy szolgáltatást igénybe vesznek, most egy díjjal is elismerhetik az általuk kedvelt üzletben dolgozók munkáját, mondta Berdó-Kovács Erika. A Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy jelölni 2020. március 10-ig lehet a fogyvedalap@gmail.com címen.
 
Forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ
Fotó: Molnár Artúr
nyomtatás