Menü
CIC hírek
Kezdje itt!
Civil névjegyzék
Civil tudástranszfer
Számítógép a családoknak
Két rászoruló család kapott számítógépet Székesfehérváron. Az eszközöket a Szegényeket Támogató Alapítvány adta át. 
 
 
 
 
 
A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében két hete kiürültek az iskolák, rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el Magyarországon is. Az UNESCO adatai szerint hazánkban 1 504 740 gyerek marad távol az óvodától és a középiskolától, illetve 287 018 fiatal nem látogathatja a felsőoktatási intézményeket.
A tanítás azonban nem állt meg, a virtuális térben folytatják tovább a diákok a tanulást. Bár 2020-at írunk, a megfelelő számítástechnikai eszközök nem állnak rendelkezésre minden család otthonában. Vannak ugyanis, akik a mindennapi betevőt is csak segítséggel tudják biztosítani gyermekeik számára. A Szegényeket Támogató Alapítvány munkatársai együttműködő partnereik hozzájárulásával igyekeznek minden segítséget megadni a rászorulók számára.
A Fehérvári Civil Központban működő Titkok Háza Tudományos Élményközpont kereste meg alapítványunkat, miután számításba vették, hogy ők, mivel tudnának könnyíteni a nehezebb körülmények között élő családok helyzetén a jelenlegi időszakban.
Két számítógépet és a hozzájuk tartozó monitorokat, billentyűzetet, egeret, valamint az online oktatáshoz szükséges számítógépes konfigurációt ajánlottak fel, melyet a SZETA munkatársai adtak át a mai napon két olyan család számára, akiknek ez gyermekeik taníttatása érdekében felbecsülhetetlen segítséget jelent. A gyerekek nagy örömmel már birtokba is vették a számítógépeket.
A világszerte a diákok 87 százaléka tanul távoktatásban a koronavírus-járvány miatt. Az UNESCO szerint ez 1,5 milliárd gyereket jelent, 165 országban.
 
 
nyomtatás