Menü
CIC hírek
Kezdje itt!
Civil névjegyzék
Civil tudástranszfer
Véget ér a hároméves projekt
Magyarország Kormánya „Nők a családban és a munkahelyen” címmel 2017-ben felhívást tett közzé költségvetési szervek és civil szervezetek számára a nők munkaerőpiaci helyzetének, és a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából. A Család és KarrierPONT létrehozása és működtetése a Székesfehérvári Járásban című és EFOP-1.2.9-17-2017-00067-es kódszámú projekt 2018. január 1-jén indult el a térségben és 2021. március 31-én zárul, a projekt összege 200.000.000.- forint volt. A programot a Szegényeket Támogató Alapítvány valósította meg a Fejér Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályával közösen. A konzorciumi partnerek online zárókonferencián összegezték a három év munkáját. 
 
 
A konstrukció keretében jött létre a Székesfehérvári Család és KarrierPont 2018-ban azzal a céllal, hogy képzési, kompetencia-fejlesztési, mentori, támogató-tanácsadó szolgáltatásokkal, valamint a társadalmi környezet érzékenyítésével javítsa a térségben élő nők munkaerőpiaci helyzetét, segítse a család és a munka világának összehangolását. Célja volt továbbá a rugalmas, atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése mind a munkavállalók, mind a munkaadók körében, valamint a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása.
A konferencián köszöntőt mondott a konzorciumvezető Szegényeket Támogató Alapítvány kurátora, Dr. Zugor Zsuzsanna, aki elmondta, hogy a projekt első 8 hónapja az akkreditáció megszerzéséről, a tananyagok kidolgozásáról, az iroda kialakításáról és az országos hálózati munka elindításáról szólt és maradt 1,5 év a program megvalósítására, amelyet sikeresen teljesítettek.
Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának vezetője a konzorciumi partner képviseletében elmondta, hogy az elmúlt három évben 50 munkáltatóval kötöttek megállapodást a nők és hölgyek atipikus foglalkoztathatóságának megkönnyítésére. Másik feladatuk egy iroda létrehozása volt, amely a Piac tér 10-es szám alatt meg is nyitotta kapuit 2018-ban, amely mind a mai napig várja a hölgyeket.
Berdó-Kovács Erika, a Székesfehérvári Család és KarrierPont szakmai vezetője beszámolt arról, hogy az elmúlt három évben együttműködő partnereikkel képzésbe vontak több mint 500 nőt, közel 2000 órában nyújtottak tanácsadó szolgáltatást, segítették őket munkához vagy új karrierhez. 1500 fő számára szemléletformáló programokat, rendezvényeket is szerveztek, karriernapokat, szakmai műhelymunkákat, munkáltatói fórumokat, családi napokat, foglalkoztatási kerekasztalokat és klubfoglalkozásokat. Lebonyolítottak 36 munka és magánélet összehangolása tréninget, 6 munkaerőpiaci reintegrációs tréninget, munkáltatói és társadalmi partnerképzést indítottak. Kommunikációs kampányuk részeként podcastokat, attitűdformáló videófilemket készítettek és 3 alkalommal jelentettek meg Helyi Érték közéleti magazint, sikeres nőket bemutatva.
Leffelholcz Marietta beszámolt a projekt adta szakmai sikerekről, személyes életutakról, egyéni sikerekről. Bemutatta a program képzési és segítő szolgáltatásait és annyak eredményeit.
Csabai Dóra, a Már Vártalak Pékség és Könyvesbolt tulajdonos a saját példáján keresztül festette le a projekt hatásait és kiemelt szerepét a járásban élő nők életében. A Családbarát, Felelős Foglalkoztató Címet is elnyert vállalkozó elmondta, hogy mint vállalkozó, folyamatosan egyensúlyoznia kell a munka és a család között, de mára ezt már elfogadta. Nem szabad feladni az álmainkat, és menni kell folyamatosan előre.
A konferencia végeztével az iroda megnyitotta szabadtéri kiállítását „Sikeres nők – sikeres közösség” címmel, mely kiállítás keretében személyes jó példákon keresztül buzdítják a nőket az önmegvalósításra, egyéni életútjuk fejlesztésére, a szakmai kiteljesedésre. A kiállítás egy hónapig lesz látható a Fehérvári Civil Központ előtt téren.
 
 
 
 
nyomtatás