A helyi identitás és kohézió erősítése- Zámoly
Projektnyitó tájékoztató fórumot tartott A helyi identitás és kohézió erősítése című pályázatról a Fejér Megyei Civil Információs Centrum Zámolyon. A TOP-5.3.1-16-FE jelű pályázat részeként Móron és környékén 4 konzorciumot javasolt támogatásra érdemesnek a Fejér Megyei Önkormányzat, mely konzorciumok 10-15 ezer főt lefedő területi egységet alkotva kapnak 30-36 millió forint vissza nem térítendő támogatást a közösségfejlesztő és helyi identitást erősítő tevékenységük folyamatos megvalósítására. 
 
 
 
A programot Törő Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a Fejér megyébe érkező támogatások a következő 3 évben az érintett települések összes lakóját érinteni fogják. Kiemelte, hogy összefogás nélkül nem jöhettek volna létre a konzorciumok, és arra biztatott, hogy maradjon is meg ez az összefogó erő a térségben.
Ezután részletes tájékoztatást kaptak a polgármesterek a projektről. A program tartalmát Domokos Tamás, az Echo Network Zrt. vezérigazgatója mutatta be, Zachar Zita közösségfejlesztő mentor a Cselekvő közösségek-aktív szerepvállalás című programmal történő kötelező együttműködésről beszélt, Turiné Menczel Andrea, az Albensis Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig a projektmenedzseri feladatokat részletezte.
 
 
nyomtatás