Menü
CIC hírek
Kezdje itt!
Civil névjegyzék
Civil tudástranszfer
Értékteremtő Közösségekért Díj a Vox Mirabilisnek
Már több mint 20 éve ünnepeljük február 1-jén a Civilek Napját. Ez alkalomból Értékteremtő Közösségekért Díjat adományozott a Fejér Megyei Civil Információs Centrum a Vox Mirabilis Kamarakórus Egyesületnek. Az elismerést idén először adták át. A részleteket Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke és Molnár Tamás környezetvédelmi és civil tanácsnok ismertette a Fehérvári Civil Központban.  
 
A Miniszterelnökség kérésére minden megyei Civil Információs Centrum címbirtokosnak szakmai munkája részeként évente ki kell választania illetékességi területén egy olyan civil szervezetet, mely értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége alapján példaértékű munkát folytat, vagy annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.
Az idei évben az Echo Innovációs Műhely, mint a Fejér Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa a Vox Mirabilis Kamarakórus Egyesületnek adományozza az Értékteremtő Közösségekért Díjat.
Vox Mirabilis Kamarakórus 1957. január 1-jén jött létre azzal a céllal, hogy bekapcsolódjon Székesfehérvár zenei életébe mind világi, mind egyházi téren. A katolikus szertartások állandó résztvevői és szívesen énekelnek a testvér egyházak meghívására is ünnepi alkalmakon. Évente több alkalommal énekelnek püspöki miséken, rádió közvetítéseken, egyházi és világi programok megnyitóin. A Vox Mirabilis Kamarakórus egy olyan közösség, ahol együtt valósul meg a művészeti és a lelki élmény, így a kórustagoknak és a kórusvezetőnek szoros közösségi kapcsolata van egymással.
A kórus ma egyike Magyarország legaktívabb, legkreatívabb együtteseinek. Nevüket a határon túl, csaknem egész Európában ismerik. A kórus karnagya Zemlényi Katica, aki Csengőszó és Fricsay Richárd zenei díjban részesült kiemelkedő zenei tevékenységéért.
 
 
nyomtatás